Roompot - Nieuwvliet - Beachlodges.jpg
Delen:

Sunweb Group en Roompot gaan samenwerking aan

  • Vanaf vandaag biedt Sunweb Group vakantiewoningen van Roompot aan
  • Roompot breidt zijn aanbod op termijn uit met vlieg- en skivakanties van Sunweb Group
  • Partijen gebruiken digitale krachten om nog beter aan klantvraag te voldoen

Rotterdam/Goes, 22 mei 2020 – Reisorganisatie Sunweb Group en Roompot, marktleider in vakantiewoningen, gaan een samenwerking aan. Vanaf vandaag kunnen klanten van Sunweb Group Roompot-vakantiewoningen boeken in Nederland, België en Duitsland. Dit is mogelijk op 50 Roompot vakantieparken en resorts.

Grote vraag naar vakanties dichtbij huis

Sinds de versoepeling van de maatregelen door de Nederlandse overheid ziet Roompot de vraag naar vakanties in eigen land, België en Duitsland sterk toenemen. Die tendens merkt Sunweb Group ook onder haar reizigers op. Dankzij deze ontwikkelingen is de meerjarige samenwerking, waar al langer aan gewerkt werd, versneld tot stand gekomen. Mogelijk wordt de samenwerking in de toekomst verder uitgebreid.

Start met Nederlandse vakantiewoningen

Met deze samenwerking breidt Sunweb Group haar aanbod uit en biedt de reisorganisatie voor het eerst ook binnenlandse reizen aan. Het aanbod is vanaf nu via de website van Sunweb beschikbaar. Aanvankelijk ligt de focus op binnenlandse vakantiewoningen, maar zodra er meer mogelijkheden zijn om te reizen naar België en Duitsland, zal ook dit aanbod te boeken zijn. 

Gevarieerd aanbod vakantiewoningen voor klanten Sunweb Group

Sunweb Group en Roompot stelden een gevarieerd aanbod samen op 50 vakantieparken en resorts; van comfortabele lodges in bosrijke natuurgebieden tot aan strandhuisjes en luxevilla’s aan de kust. Alle vakantiewoningen komen uit het brede aanbod van Roompot, die de hoogste tevredenheidsscore (8/10) in de sector op o.a. Zoover van gasten ontvangt. Klanten die van Sunweb Group een SGR-coronavoucher hebben ontvangen, kunnen hiermee nu ook een vakantie dichtbij huis boeken.

Mattijs ten Brink, CEO Sunweb Group, vertelt: “Wij verheugen ons op een langdurige en strategische samenwerking met Roompot, waarmee vakantiegangers nu uit een nog gevarieerder aanbod kunnen kiezen. De vakantieparken van Roompot bieden voor ieder wat wils.”

Uitbreiding aanbod Roompot met vlieg- en skivakanties

Op zijn beurt bereidt Roompot zich voor op het moment dat zijn vakantiegangers weer verder willen reizen, met het vliegtuig richting de zon of op wintersportvakantie. Het ruime aanbod van Sunweb Group is voor de klanten van Roompot een sterke aanvulling op de vakantieparken en resorts. In de komende tijd zal verdere invulling worden gegeven aan de samenwerking.

Jurgen van Cutsem, CEO Roompot, zegt: “Met de digitale krachten van Roompot en Sunweb Group kunnen we de vraag van onze gasten nog beter beantwoorden en van deze commerciële samenwerking een succes maken. We kijken er ook naar uit om het gevarieerde aanbod aan vlieg- en wintersportvakanties van Sunweb Group aan onze gasten te gaan aanbieden.”


Over Sunweb Group

Sunweb Group is een van de grootste reisorganisaties in Europa met een omzet van meer dan 600 miljoen euro. Het bedrijf is de drijvende kracht achter verschillende merken die actief zijn in zeven internationale markten: Nederland, Denemarken, Zweden, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Sunweb is het bekendste merk van de groep.

Sunweb is een volwaardige online speler voor pakketreizen naar zon- en wintersportbestemmingen. Sunweb Group heeft ongeveer 500 mensen in dienst en stuurt meer dan 400 reisleiders en area managers naar verschillende vakantiebestemmingen om haar klanten te ondersteunen. Sunweb Group heeft een pan-Europese identiteit met touroperator-activiteiten in Zürich (hoofdkantoor), Rotterdam (back-office), Girona (software- en webontwikkeling) en diverse vestigingen in Europa. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke self-contracted content en een sterk online businessmodel heeft geresulteerd in meer dan een miljoen tevreden klanten voor Sunweb Group per jaar. Sunweb Group is in februari 2019 overgenomen door Triton Fund V.

Over Roompot

Roompot is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland en Europa’s nummer twee. Meer dan 2.100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de 19.000 vakantieaccommodaties van Roompot. In totaal heeft de groep meer dan 165 vakantieparken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje in portfolio, van premium resorts tot comfortabele parken en aantrekkelijke campings.


Voor meer informatie

Sunweb Group
Hugo van Drie, Head of Sunweb Sun NL
E-mail: [email protected]

Roompot
Baptiste van Outryve, PR & Corporate Communication manager
Telefoon: 06 30 947824
E-mail: [email protected]

LEWIS
Kirsten Spoelstra en Vivianne Eckl
Telefoon: +31 20 220 0220
E-mail: [email protected]


 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen