Recent bekeken

We hebben de meest recent bekeken parken, verblijven, kampeervelden en hotelkamers voor je bewaard.

Roompot opent nieuw Quriospark in Gulpen

Roompot opent nieuw Quriospark in Gulpen

Gulpen, woensdag 1 september 2021 - Roompot opent op 1 september voor de tweede keer dit jaar een nieuw Quriospark. De bestemming is dit keer Zuid-Limburg. Wie hier niet geboren is en de glooiingen van het Limburgse heuvellandschap begint te herkennen, ervaart hoe On-Nederlands mooi dit nieuwe Quriospark in Gulpen is gelegen.

Dit is het zesde park van Qurios onder de Roompotvlag. Het eerste Quriospark opende in 2016 en tot op heden lagen alle parken aan de kust. Het visitekaartje dat Qurios sindsdien afgeeft staat voor kwaliteit, duurzaamheid en excellente service voor de gasten. Dit levert Qurios een hoge gastwaardering op die ook al meermaals werd beloond met een Zoover award.

Een duurzaam park

Duurzaamheid is altijd het uitgangspunt voor de bouw van een nieuw Quriospark. De meer dan 80 normen van de Green Key zijn een gids op de route naar een park met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Bij de bouw wordt rekening gehouden met duurzame bouwmaterialen en wordt er ook een duurzaam inkoopbeleid gevoerd. Daarnaast is er het streven om zoveel mogelijk met in Nederland ontworpen en geproduceerde producten te werken.

All electric is het uitgangspunt en dat is hier in Limburg ook gelukt. Dat is niet persé vanzelfsprekend, omdat er nog veel regio’s zijn in Nederland waar het stroomnetwerk onvoldoende capaciteit heeft.

Tijdens de bouw is er veel aandacht besteed voor de flora en fauna die het gebied beheerst. Op het park zijn drie keer zoveel bomen aangeplant dan er gerooid moesten worden. Van de kap zijn prachtige meubels gemaakt die overal op het park zijn terug te vinden.

Natuurlijk is er gebiedseigen beplanting en als ode aan Zuid-Limburg is er op het park een mooie fruitroute aangelegd. Voor de dassen en vleermuizen kregen ook een permanent nieuw onderkomen. Tijdens de bouw van het park werd om de dassenburcht heen gebouwd. De burcht is te bewonderen op het park en maakt deel uit van een speciale tour voor kinderen. Voor de vleermuizen zijn kasten op het park geplaatst. De architect heeft alle nieuwe woningen ook voorzien van kleine uitsparingen. De vleermuizen hebben die nieuwe gastenverblijven ondertussen ook al gevonden.

Sedum siert de groene daken en daarmee past het panorama van bovenaf gezien ook heel goed in het omringende landschap en is het een stimulans voor de biodiversiteit. Een groen dak houdt in de zomer veel van de warmte van de zon tegen. Andersom houdt het in de winter de warmte vast.Uniek bij Qurios is dat alle woningen ook voorzien zijn van mooie groene kamerplanten die rust, zuurstof en gezelligheid toevoegen voor de gasten.

 

De ziel van Zuid-Limburg

Quriosparken moeten ook qua beleving opgaan in de directe omgeving. Een park moet de omgeving aanvullen en niet invullen. Om de ziel van Gulpen tastbaar te maken nam men voor dit Quriospark drie thema’s op in het concept.

De aandacht ging tijdens het ontwerp uit naar het bourgondische leven, een buitengewoon en vrijwel on-Nederlands mooi landschap en ruimte voor bezinning.

Deze sferen zijn als een rode draad terug te vinden op het park, maar in het bijzonder in de speciaal daarvoor ingerichte ‘storycottages’. Lokale samenwerkingen gaan daar dan ook verder dan alleen het bier op de kaart in de brasserie. Een ode aan de vrije brouwer uit Gulpen is bijvoorbeeld met een knipoog ook terug te vinden in het kleur- pallet van de inrichting van de storycottage met het thema ‘Bourgondisch.’

 

Bij Qurios Gulpen voelt iedereen zich thuis

Een Quriospark moet een plek creëren die ook qua beleving opgaat in de directe omgeving. In totaal zijn er 185 woningen van 10 verschillende types op het park te vinden. De woningen zijn geschikt voor gezelschappen van 2 tot zelfs 10 personen. Ze zijn allemaal uitgerust met een zithoek, eethoek, smart-tv en een goed uitgeruste keuken. Er is uiteraard gratis wifi, net als vloerverwarming, minstens 2 slaapkamers en een of meer badkamers, afhankelijk van de grootte van de woning. Het 9,9 hectare grote park kan 1040 gasten verwelkomen.

Op het park zijn 4 woningen aangepast voor mindervalide gasten.

Qurios Gulpen beschikt daarnaast over een bijzonder prettig ingerichte vergaderruimte waardoor het mixen van business en pleasure ook tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast heeft het park een brasserie, een kidsclub, een speeltuin en natuurlijk de mogelijkheid tot elektrisch laden.

22 banen

Het park in Gulpen biedt werkgelegenheid aan 22 mensen. Mensen die allemaal hun hart vol hebben van de omgeving.


 

Eerder communiceerde Roompot al over dit park:


 

Beelden in hoge resolutie:

 

 


 

 


Over Roompot

Over Roompot

Roompot is een leidende aanbieder van vakantieparken in Europa. Meer dan 2.100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de meer dan 17.000 vakantieaccommodaties van Roompot. In totaal heeft de groep meer dan 200 vakantielocaties in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje in portfolio, van beach houses tot design villa's en van glamping tot luxe kamperen bij de boer. 

Meer informatie op news.roompot.nl

Roompot
Postbus 6
4460 AA Goes
Nederland