Schermafbeelding 2021-09-09 om 16.13.01.png
Delen:

Ontdek dit najaar de vele culinaire hotspots met Roompot

De lekkerste Indian Summer in de Lage Landen ooit

Misschien ben je er nog niet aan toe of misschien vind je het wel de mooiste tijd van het jaar, maar hoe dan ook het najaar is in aantocht. Omarm het nieuwe seizoen samen met Roompot. Met een lange bos- of strandwandeling in de avondzon en aansluitend een borrelplank vol heerlijks uit de streek in je eigen vakantiewoning, watervilla of designlodge van Roompot. Of schuif aan een gedekte tafel in een van de vele culinaire hotspots in de regio en ontdek bourgondisch Nederland dit jaar met Roompot. Van snoekbaars uit de Weerribben, tot meesterchocolade uit Belgisch Limburg. Het zou zomaar eens een heerlijke Indian Summer dichtbij huis kunnen worden!

 

Roompot Park Qurios Gulpen (regio Zuid-Limburg)

Een lang weekend midden in de natuur en toch vlakbij al het lekkers dat onze - misschien wel meest bourgondische provincie van Nederland – te bieden heeft? Dan zit je helemaal op je plek in het Roompot park in Gulpen. Je verblijft in één van de gloednieuwe houten design lodges die door de rustige architectuur mooi opgenomen worden in de omringende natuur. Mis vooral niet de zaterdagmarkt van Eygelshoven, waar mensen uit de verre omstreken naartoe komen, en die zelfs ooit de prijs ‘leukste markt van Nederland’ won. Bij restaurant Vief Heringe eet je de typische lokale streekgerechten zoals Limburgse forel en zoervleisj. En in een van de vele boerderijwinkels met streekproducten, shop je zomaar de ingrediënten voor je eigen kookfestijn zoals Livar Lende (mals kloostervarken van Abdij Lilbosch) met toe nonnevotten. Oftewel: gebakjes die iets weg hebben van oliebollen, in de vorm van een strik. Geen zin om te koken en ook geen last van hoogtevrees? Op het hoogste punt van de Mergelland-route – een van de bekendste mooie autoroutes van Nederland – vind je panoramarestaurant Gerardushoeve. Hier dineer je met een wijds uitzicht over de uitlopers van de Belgische Ardennen en de Duitse Eifel.

https://www.roompot.nl/vakantieparken/nederland/limburg-nl/qurios-gulpen/

 

Roompot vakantiepark Schaijk (Noord-Brabant)

De bijzondere vakantiewoningen van vakantiepark Schaijk liggen aan de waterkant, midden in het bos of verscholen in het glooiende landschap. Het groen strekt zich uit tot ver buiten het park, waar de ongerepte natuur van oergebied De Maashorst op je wacht. Naast de bijzondere natuur kan iedere culi-lover zijn hart ophalen hier. Noord-Brabant staat bekend om zijn door heel Nederland diep gekoesterde streekproducten; wild, lokale wijn, lokaal bier, de zogenaamde Triple A; asperges, aardbeien en ansjovis, kaas en natuurlijk die fantastische Bossche bollen. Het hele jaar kun je hier bourgondisch dineren met bijpassende wijnen uit de streek. Noord-Brabant telt maar liefst vijftien wijngaarden en is daarmee de derde wijnproducent van Nederland. Ben je met kleine kinderen en is een exclusief veel-gangen menu nog wat te veel gevraagd voor de kleintjes? Dineer dan gerust bij familierestaurant Charlie, gewoon op vakantiepark Schaijk. Hier eet je erg goed, terwijl er óók een ambiance is gecreëerd waar kinderen prima in passen. Inclusief speciale avonden waarop ze worden vermaakt. Zo voelt iedereen zich thuis.

https://www.roompot.nl/vakantieparken/nederland/noord-brabant/vakantiepark-schaijk/

 

Roompot Park Eksel (Bosland, Belgisch Limburg)

Het splinternieuwe park Eksel is een fantastisch vertrekpunt voor een fietstocht met het gezin als de fanatieke mountainbiker. Er zijn tal van mooie fietsroutes in de buurt – één zelfs over een tien meter hoge fietsbrug waarop je door de boomtoppen manoeuvreert. Bosland is een van de grootste natuurgebieden van Vlaanderen. Hier vind je spannende speel- en klimbossen voor zowel kinderen als volwassenen. En na een sportieve dag is het tijd voor een drankje. Dat kan in Eksel bij een aantal heel bijzondere locaties; het kleine dorp staat al honderden jaren bekend om zijn eigen distillerijen. Ga bijvoorbeeld op woensdag of zaterdag langs bij de stokerijwinkel van Korhaan. Deze stokerij ontwikkelde in 1833 al het oudste elixer van België genaamd Elixer de Spiekelspade. Vandaag de dag hebben de trotse stokers zich ook toegelegd op jenever, gin en likeuren. Allen gestookt zonder onnodige toevoegingen en via het eeuwenoude ambachtelijke proces. Hun befaamde drankjes worden bij kamer- of keldertemperatuur gedronken, omdat de smaak daarmee het beste tot haar recht komt. In Lommel, vlakbij Bosland, vind je een andere hotspot voor de lekkerbek. Chocolatier Koen Ulenaers ontwikkelde de in de omtrek geroemde Boslandpraline. De halfgroene bolletjes met witte stippen bevatten een complexe combinatie van hazelnoot, boskruiden en bosvruchten. Nog meer zin in zoetigheid;in dit deel van Belgisch Limburg wemelt het van de appel- en peerboomgaarden. Bij velen kun je een korte stop maken om in te slaan voor thuis. Nagenieten doe je in je comfortabele duurzame vakantiewoning in Eksel. Morgen is er weer zoveel te beleven.

https://www.roompot.nl/vakantieparken/belgie/limburg-b/roompot-park-eksel/

 

Roompot Waterstaete Ossenzijl (regio Weerribben – Overijssel)

Op de grens tussen Noord-West-Overijssel en Friesland liggen de waterrijke natuurgebieden Wieden en Weerribben. Hier vind je Roompot Waterstaete Ossenzijl. Grote watervilla’s bieden allemaal een sjieke sloep, waarmee je zo naar alle hotspots vaart. Laat die auto dus maar lekker staan. Naast het open landschap en de mooie en ruime woningen aan het water geniet het park ‘Waterstaete Ossenzijl’ van een ontzettend grote troef: zijn rijke omgeving. Snoekbaars, gieters lam, vechtdalrund (een lokaal ras van brandrode runderen die echt buiten leven), de bekende Weerribben Zuivel: kaas, boter, melk … Het vindt allemaal zijn oorsprong in dit eeuwenoude oud-Hollandse boerengebied. Het culinaire gehalte van de regio is dan ook groot. In de meeste café’s en restaurants wordt gekookt met lokale ingredienten. Aanrader is het authentieke bruine café-restaurant Geertien. Deze grote trekpleister vormt al sinds 1825 de aankomst en vertrekbasis van wandelaars en werkers. Strijk – bijvoorbeeld na de bekende Weerribben Zuivel Route - neer op het prachtige terras aan het water, waar je goed zicht hebt op de voorbij varende schepen. Geniet ’s middags van royaal belegde broodjes en maaltijdsalades en ’s avonds van gerechten als zeetong, weerribbenree of passenstoelenlasagne. Een andere tip die we graag met je delen is de boerderij in Delfstrahuizen, circa een half uur van Waterstaete Ossenzijl. Hier kun je genieten van een mooie high tea of een barbecue. Er zijn verschillende avontuurlijke arrangementen mogelijk waarbij je even uit je comfortzone wordt gehaald. Wat dacht je van koeknuffelen, boerenlimpic, klompengolf of Fierlejeppen? Boek het maar en je zal er met je gezelschap nog lang over doorpraten, onder het genot van een lokaal biertje uiteraard.

https://www.roompot.nl/vakantieparken/nederland/overijssel/waterstaete-ossenzijl/

 

Roompot Noordzee Résidence Cadzand-Bad (Zeeuws-Vlaanderen)

Vind je luxe en exclusiviteit tijdens je vakantie belangrijk? Dan voel je je helemaal thuis bij Noordzee Résidence Cadzand-Bad te Zeeland. Hier word je ongestoord wakker met een kopje koffie op je beschutte privé tuinterras en sluit je de dag af met een strandwandeling, waarna je op je eigen steiger een lekker wijntje doet. De fijnproevers onder ons komen in Cadzand volop aan hun trekken. Sergio Herman, één van ’s lands bekendste chefs, heeft verschillende Michelin-sterrenzaken rondom deze badplaats. Zo is er de 1-sterren strandbrasserie AirRepublic, dat veel bijzondere gerechten met schaal- en schelpdieren op het menu heeft. En natuurlijk 2-sterren restaurant Pure C, dat Sergio Herman zelf ‘een eerbetoon aan Zeeland en haar rijke ingrediënten’ noemt. Heb je zin om je eigen maaltijd te vangen, dan kan dat ook. In Yerseke, zo’n uur rijden verderop, is de bekendste ‘voetvis’-plaats. Hier mag je per dag per persoon maximaal tien kilo oesters, mosselen en venusschelpen rapen voor eigen gebruik. Genoeg schelpen gegeten en zin in een lekker Belgisch biertje? Cadzand ligt vlak tegen de Belgische grens aan. Je zit zó in het prachtige Brugge, één van de meest pittoreske stadjes van Belgie. Twintig minuten rijden van Cadzand vind je Knokke, één van de populairste badplaatsen. Kortom, er is meer dan genoeg te doen voor een week. Vergeet alleen niet de culinaire hotspots op tijd te reserveren, dan komt alles goed. ​

https://www.roompot.nl/vakantieparken/nederland/zeeland/noordzee-residence-cadzand-bad/


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Dagelijks bereikbaar

  • Flexibel betalen

  • Gratis wijzigen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Veilig betalen met

  • Ideal
  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Klarna
  • Bancontact

Volg ons op deze kanalen