Recent bekeken

We hebben de meest recent bekeken parken, verblijven, kampeervelden en hotelkamers voor u bewaard.

Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Update 03.04.2020 - 9u

Het vakantieplezier van onze gasten is erg belangrijk voor ons, maar hun gezondheid en dat van onze medewerkers staat uiteraard voorop. Om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, nemen we bijzondere maatregelen. We willen de goede gezondheid van onze gasten en medewerkers beschermen, risico’s vermijden en hen ontzorgen

Bovenop de aankondig die de overheid op maandag 23 maart deed, nam Roompot bijkomende maatregelen die het aantal gasten per park aanzienlijk moeten beperken en de "social distance" van 1,5 meter ruim moet garanderen.


Voorzorgsmaatregelen

Er is deze dagen nog meer aandacht voor de hygiëne. Veelbezochte plaatsen worden vaak en grondig gereinigd. Ook staan er ontsmettende gels op deze plekken, zodat bezoekers de handen veelvuldig kunnen ontsmetten.

Vakantieparken in Nederland

Regio's Zeeland, Twente, Zuid-Holland en Noord-Brabant   (update vrijdag 3 april om 9u)
A
lle parken in de Nederlandse regio's Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Twente zijn helaas tijdelijk gesloten. Gasten werden hierover persoonlijk geïnformeerd. Wie momenteel in Noord-Brabant en Zuid-Holland verblijft, kan er tot vrijdag 3 april blijven. In Twente en Zeeland zijn er geen recreatieve gasten meer op de vakantieparken.

Andere regio's Nederland
Op alle Roompot parken in Nederland hebben wij de animatie, kidsclub, de restaurants en het zwembad tot 1 juni gesloten. De winkel en de fietsverhuur zijn wel open. Verder rolden we een nieuwe dienst uit zodat gasten ook andere maaltijden kunnen bestellen. Het personeel van het park levert die met een glimlach bij hun vakantiehuis per elektrisch voertuig of fiets.

Veel Roompot parken in Nederland zijn open. De aanbieder van vakantiewoningen houdt de lijst actueel op de speciale corona informatiepagina.  

Vakantieparken in België

De  regering heeft extra maatregelen genomen die de verdere verspreiding van het coronavirus moet beperken. Belgen en toeristen zijn beperkt in de verplaatsingen die zij mogen maken. De Belgische Roompot parken zijn daarom gesloten tot 3 april.

Vakantieparken in Duitsland

De Duitse regering heeft extra maatregelen genomen die de verdere verspreiding van het coronavirus moet beperken. Sinds woensdag 18 maart 2020 zijn toeristische overnachtingen in Duitsland niet meer toegestaan. Hierdoor zijn de parken in Duitsland tijdelijk gesloten.


Vragen van gasten

Wij vinden het niet meer dan logisch dat gasten met een gerust gevoel willen vertrekken. De gastenservice van Roompot doet haar uiterste best om alle vragen die nu binnenkomen, te beantwoorden. In deze periode van uitzonderlijke maatregelen en ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen, is de druk op de afdeling gastenservice erg hoog. Daarom zijn veelgestelde vragen en de antwoorden nu ook te raadplegen op www.roompot.nl/coronavirus.  


Recreatie-voucher

Gasten die hun vakantie met aankomst tot en met 1 juni 2020 willen verplaatsen, kunnen dat. Een datum hoeven ze nog niet op te geven. Zij kunnen een recreatie-voucher aanvragen voor de reeds betaalde reissom. De recreatie-voucher is te gebruiken voor een vakantie met aankomst tot 30 september 2021, geboekt tot 12 maanden na de oorspronkelijke aankomstdatum.

Gasten die naar Zeeland, Twente, Noord-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, België of Duitsland met vakantie zouden trekken, krijgen de recreatievoucher automatisch .

Roompot medewerkers van andere afdelingen helpen eveneens mee om alle vragen te beantwoorden. De afgelopen dagen waren dat er ruim 150.000 per telefoon, e-mail , social media, ... Toch vraagt Roompot dat alleen gasten zouden bellen die een vakantie met aankomst tot en met 1 juni 2020 hebben geboekt .


Vakantiewoningen van Roompot Vakantiepark Schaijk ter beschikking gesteld aan ziekenhuispersoneel

Het Noord-Brabantse Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf het weekend van 28 maart 15 vakantiewoningen ter beschikking aan het ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor veel hulpverleners een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kosteloos zal aanbieden.


6.500 maaltijden aan de voedselbanken

Door de verplichte sluiting van de vakantieparken in Zeeland, dreigde 2.000 kg aan etenswaren verloren te gaan in de vakantieparken. Roompot wilde dit absoluut vermijden en schonk zo 6.500 maaltijden aan de voedselbanken van Zeeland.


 

 


 

 

 

Over Roompot Group

Over Roompot Vakanties 

Roompot Vakanties is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland en Europa’s nummer twee. Meer dan 2100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de 19.000 vakantieaccommodaties van Roompot. In totaal heeft de groep meer dan 150 vakantieparken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje in portfolio, van premium resorts tot comfortabele parken en aantrekkelijke campings. 

Roompot Group
Postbus 6
4460 AA Goes
Nederland