Recent bekeken

We hebben de meest recent bekeken parken, verblijven, kampeervelden en hotelkamers voor u bewaard.

Ambulances krijgen nog gemakkelijker toegang tot Roompot parken

Ambulances krijgen nog gemakkelijker toegang tot Roompot parken

  • 10 parken al voorzien van SOS Toegang
  • Slagbomen van andere parken deze maand voorzien van het systeem
  • In Limburg heeft de installatie nog geen zin

Goes, vrijdag 31 januari 2020 – Ambulancediensten kunnen dankzij SOS Toegang slagbomen automatisch openen. Roompot voorziet alle eigen vakantieparken met een slagboom van een dergelijk systeem, zodat de ambulancediensten onmiddellijk 24u per dag en 7 dagen per week bij nood kunnen binnenrijden en gasten kunnen helpen. Alleen in Limburg kan dit helaas nog niet.

Wie een weekendje of een langere vakantie op een Roompot vakantiepark plant, verlangt uiteraard naar een zorgeloze en rustgevende vakantie. Helaas kan het ook op vakantie verkeerd gaan en is de (dringende) tussenkomst van ambulancediensten soms nodig.

Om de rust van vakantiegangers en de veiligheid van gasten te garanderen wordt vaak een slagboom aan de ingang van een vakantiepark voorzien. Die slagboom bewijst dagelijks zijn nut maar kan een belangrijke fysische barrière vormen voor ambulancediensten.

Kostbare tijd

Met SOS Toegang kunnen ambulancediensten slagbomen automatisch openen. Roompot realiseert zich dat met de tussenkomst van een medewerker kostbare tijd verloren gaat, die in dergelijke situaties zelfs het verschil kan maken tussen leven en dood en rust daarom zijn parken uit met SOS Toegang.

Op dit moment heeft Roompot al 10 vakantieparken van SOS Toegang voorzien. Alle andere parken die Roompot zelf uitbaat, en die van een slagboom zijn voorzien, krijgen binnenkort ook een dergelijke ontvanger, zodat hulpverleners zelfs niet meer uit de ambulance moeten om tot de patiënt in nood te rijden.

Roompot rekent erop dat de installatie van de SOS Toegang ontvanger het moeilijke werk van ambulancediensten zal vergemakkelijken en dat gasten met een acuut gezondheidsprobleem hiermee nog sneller zullen worden geholpen.

Nog niet in Limburg  

In Limburg gebruiken de ambulancediensten SOS Toegang nog niet. Zodra ook Limburgse ambulancediensten SOS Toegang gaan gebruiken, zal Roompot ook op die parken een ontvanger installeren.

Roompot hoopt dat de brandweer hetzelfde systeem zal aannemen. SOS Toegang is hierover al in gesprek met diverse brandweerkorpsen. 

 

 

Over Roompot Group

Over Roompot

Roompot is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland en Europa’s nummer twee. Meer dan 2.100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de 17.000 vakantieaccommodaties van Roompot. In totaal heeft de groep meer dan 165 vakantieparken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje in portfolio, van premium resorts tot comfortabele parken en aantrekkelijke campings. 

Roompot Group
Postbus 6
4460 AA Goes
Nederland